top of page

Deelnemers getuigen ... 

Het lerend netwerk inspireert en geeft enorm veel energie en goesting!
Het heeft voor een open dialoog gezorgd binnen ons WZC waardoor we voluit aan het nadenken zijn over de bedoeling en de systeemwereld binnen onze organisatie.
Door te werken via de 6 sporen hebben we al enkele succeservaringen geboekt die voor een authentieke beleving zorgden. Medewerkers beginnen mee te denken en te handelen vanuit de sleutelprincipes en rollen. Geweldig om zien hoe er stilaan maar zeker een cultuurverandering in gang is gezet richting wonen en leven met zorg.  

 

Steven Mesure – WZC Sint-Camillus-  Wevelgem

Het netwerk betekent voor mij input van belangrijke nieuwe informatie  en het delen van heel fijne ideeën en initiatieven (wat zeer inspirerend werkt).

 

Het feit dat elke vergadering in een andere site doorgaat laat ook steeds opnieuw een nieuwe omgeving zien waar ieder op zich iets moois van probeert te maken.

 

Verder is het zo dat je op deze manier ook heel fijne mensen leert kennen, heel gemotiveerde mensen die vernieuwing en verandering willen brengen.

 

En … die BEDOELING!!! Ze is soms vaak zoek maar jullie maken ons heel alert.

 

Het netwerk geeft goesting en energie!

 

Ik kijk al uit naar de volgende vergadering,

 

Hilde Debruyn, Armonea

DSC_0221.jpg

“een ganse ervaring, van de 2 daagse tot nu…. Een bevestiging van ons lopende traject, een schat aan info hoe we het nog beter kunnen aanpakken”

“boeiend om collega’s binnen het Vlaamse land te leren kennen, we wensen onze bewoners allemaal hetzelfde toe, maar doen het elk op onze manier”

 

“elke samenkomst is een boost om in huis verder aan de slag te gaan”

 

“drie trekkers die het Wonen en leven in de Vlaamse huizen willen doen leven maken dit traject zeer leerrijk en concreet”

 

“SPRINGEN EN GEWOON DOEN”

 

Ann Deryckere, Home Vrijzicht

Het netwerk betekent voor ons een bevestiging dat we de juiste weg kiezen. Steeds meekrijgen wat de bedoeling is werkt stimulerend en ook soms confronterend. Op zich is dat bijzonder goed want het houdt je wakker, doet je ogen opengaan!

 

Telkens in een huis komen is een bijzondere troef en zorgt er steeds voor dat je met een mooi gevulde geschenkenmand aan ideeën naar huis gaat. Er wordt steeds olie in de lamp gegotenJJ

 

Een literatuurlijst krijgen en ander inspiratiemateriaal krijgen is ook een sterke troef.

Elly en Karlien, WZC Ter Engelen

In het lerend netwerk leer je de troeven en kneepjes over :

  • hoe je op een creatieve en duurzame wijze de focus van zorg kan doen kantelen naar het wonen en leven

  • hoe  je de zorg en benadering kan afstemmen op de persoonlijkheid en wensen van de bewoner zodat die de eigen regie kan houden over zijn leven

  • hoe  je terug naar “de bedoeling” gaat

  • hoe belangrijk medewerkers zijn en deze te erkennen in hun waarden

  • ….

Je krijgt verschillende begrippen aangereikt  zoals : “verbinding”   “co creatie”  “waarderend benaderen” …..dit om het project wonen en leven meer kans op succes te bieden.

 

Kortom een tot nu toe unieke leerervaring onder de super begeleiding van 2 toffe dames Annemie en Inge,  zij weten waarover ze het hebben en halen u uit uw comfortzone waardoor je sneller en beter  “de bedoeling” van het leertraject  snapt !!

Greta Naudts, WZC Camillus

co-creatie.jpg

Wij hebben alvast de koe bij de horens gevat en zijn met al onze medewerkers en vrijwilligers aan de slag gegaan.

 

 

 

 

dat was ons doel.

We gingen samen aan het “ DROMEN” over de toekomst van ons WZC en het “wonen en leven”

Dankzij jullie enthousiasme en de bijeenkomsten zijn we op pad gegaan, het pad van de “BEDOELING en Regie van het wonen en leven.

 

Aan hun die nog twijfelen zou ik zeggen : “ gewoon doen, en droom mee …” 

Marleen Doom, vzw Vijvens

Het lerend netwerk heeft onze embryonale ideeën rond wonen en leven handen en voeten gegeven. We hebben kapstokken, denkkaders, tools, documentatie en ervaringen gedeeld. Het ‘magnetische’ veld en de systeemwereld helpen ons om routine in vraag te stellen.

We konden gluren bij de buren en ideeën oppikken. We gingen met elkaar in gesprek en inspireerden elkaar. Erg leerrijk!

Ingrid Dreessen, ZOGGenk

Het verknoopte model.JPG
bottom of page